FAQ
FAQ
Heeft u interesse in een van onze producten ? Graag verwijzen wij u dan naar uw dichtstbijzijnde Sanicare dealer. Neemt u contact met ons op via het contactformulier en vergeet u dan niet uw woonplaats te vermelden.
Deze optie is bestemd voor Sanicare Dealers of Sanitair Specialisten, die zich willen aanmelden als Sanicare Dealer. Bij registratie beschikt u over de meest actuele prijzen, kunt u online orders plaatsen en profiteren van kortingen en speciale aanbiedingen. Registraties worden geverifieerd en zodra uw account wordt goedgekeurd, zullen wij u per mail inlichten.
Ter presentatie heeft Sanicare folders ter beschikking. Een glossy A5 folder, welke verkrijgbaar zijn bij onze Sanicare dealers. Heeft u interesse in een van onze producten ? Graag verwijzen wij u dan naar uw dichtstbijzijnde Sanicare dealer. Neemt u contact met ons op via het contactformulier en vergeet u dan niet uw woonplaats te vermelden.
Sanicare dealers kunnen uiteraard folders bij bestellen, neemt u dan contact met ons op.
Consumenten:
Het assortiment is verkrijgbaar bij sanitair specialisten (Sanicare dealers) in Nederland en Belgie. Wij leveren uitsluitend rechtstreeks aan deze dealers. Graag verwijzen wij u dan ook naar uw dichtstbijzijnde Sanicare dealer. Neemt u contact met ons op tijdens onze openingstijden per telefoon: 0418 – 63.81.60 of vult u ons contactformulier in en vergeet u dan niet uw woonplaats te vermelden.
Dealers:
Wanneer u bent ingelogd kunt u ook bestellingen plaatsen via deze website. Wij zullen uw bestelling z.s.m. in behandeling nemen en een definitieve orderbevestiging met uw persoonlijke inkoopprijzen, de eventuele leveringskosten en uw betaalwijze doen toekomen. De automatische bevestiging van deze website is niet definitief!
Sintraco bv is een voorraadhoudende groothandel die zich inzet om zijn afnemers maximaal en betrouwbaar te bedienen. Om ons te kunnen blijven concentreren op onze kernactiviteiten hebben wij het voorraadbeheer en het gehele logistieke proces uitbesteed. Bestellingen worden dan ook vanuit dit centraal magazijn direct verzonden door heel Nederland en België. Afhalen van goederen is niet mogelijk.
Luxe lade inrichting voor Sanicare badmeubelen voozien van soft-close, zelfsluitende lades van het bekende merk Blum. Een badkamer waar nergens iets rondslingert of stoort. ’s Morgens meteen vinden wat je nodig hebt om er stralend uit te zien. TA’OR biedt u de mogelijkheid elke lade op verschillende manieren in te vullen. Drie, vier of vijf cubics achter elkaar? In verschillende materialen? Laat u inspireren! Te verkrijgen in de webshop van TA’OR op: http://www.taor.com/nl
Zowel voor mineraalmarmer als keramiek geldt dat het uit een stuk gegoten is, bestand tegen vocht, slijtvast in gebruik, geringe verkleuring, makkelijk te onderhouden en hygiënisch is. Voordelen van een keramische wastafel zijn dat het een zeer hard krasbestendig materiaal is en goed bestand is tegen zuren en chemische middelen. Als deze wastafel beschadigd, zal er een stukje glazuur afbreken. Een mineraalmarmer wastafel wordt gegoten en is dan ook verkrijgbaar met strakke hoeken en/of mooie rondingen, echte design wastafels! Het materiaal doet niet onder voor keramiek, ondanks dat het lichter is. Het materiaal klinkt anders (tikken), echter wanneer gemonteerd op een ingericht badmeubel zal dit ook heel anders ervaren worden. Gegoten marmer voelt warmer aan, wat als comfortabel ervaren wordt. Bij eventuele beschadigingen aan deze wastafel, zullen er krassen ontstaan, welke verwijderd kunnen worden door middel van polijsten. Conclusie: Het gaat om uw voorkeur, want er is geen slechte keuze! Beide wastafels hebben hun voor- en nadelen, maar doen zeker niet voor elkaar onder! U kunt voor de robuuste keramische wastafel gaan of voor de design mineraalmarmer wastafels! De wastafel is in de badkamer vaak dé eyecatcher. Kies wat u het mooiste vind!
Waarom kiezen voor LED-verlichting ?
In het Sanicare programma vind u meerdere LED-spiegellampen en spiegels met geïntegreerde LED-verlichting, maar wat zijn de voordelen van LED-verlichting?
Met led-verlichting kunt u energie besparen, waardoor u de co2-uitstoot terug kunt brengen, aangezien er minder fossiele brandstoffen nodig zijn om aan uw energie behoefte te kunnen voldoen.
Daarnaast zorgt LED-verlichting voor een meer efficiënt gebruik van energie. De efficiëntie van licht drukken we uit in Lumens per Watt (lm/W). Lumens is de eenheid van licht, waarmee we aan kunnen geven hoe sterk het licht is dat er uit een lamp komt. Het aantal Watt staat voor de hoeveelheid energie die er verbruikt wordt door de lamp. Des te hoger het aantal lm/W is, des te efficiënter de lamp omgaat met energie. LED-verlichting staat bekend om de zeer hoge energie-efficiëntie, waardoor u kiest voor een mogelijkheid tot besparen, of het verhogen van uw lichtopbrengst, tegen dezelfde kosten.
LED-verlichting wint daarnaast steeds meer aan populariteit, vanwege de duurzaamheid van de lampen. De LED-lampen zijn een stuk duurzamer dan gloeilampen en halogeenverlichting. Bovendien is LED-verlichting veel minder gevoelig voor trillingen, in vergelijking met de overige lichtbronnen waar u uit kunt kiezen. Er wordt geen gebruik gemaakt van een gloeidraad, waardoor die ook niet kapot kan gaan, bijvoorbeeld wanneer u te maken krijgt met trillingen.
LED-verlichting zorgt voor een grote mate van veiligheid. Dat heeft vooral te maken met de warmteontwikkeling. Een conventionele gloeilamp zet ongeveer 90% van de energie om in warmte en gebruikt de overige 10% om licht af te geven. LED-lampen doen dit op een heel andere manier, aangezien slechts 10% wordt omgezet in warmte. Dat betekent dat een LED-lamp niet heet wordt en u kiest voor een uitstekende opbrengst van licht. De LED-verlichting kan daardoor op een heel veilige manier worden toegepast.
Toilet ontkalken:
Door je toilet te ontkalken kun je de hardnekkige kalkaanslag in je toiletpot verwijderen. Indien dit niet verwijderd of niet goed verwijderd wordt, zullen op deze plekken de kalkaanslag verergeren door de gemakkelijke aanhechting. Kalkaanslag kun je weghalen met een ontkalkingsmiddel. Naast het regelmatig reinigen van het toilet is het daarom ook belangrijk je toilet zo nu en dan te ontkalken.
Als er veel kalk in de toiletpot zit dan is de kans groot dat je het ontkalken nog een aantal keren moet herhalen. Zie het als het schillen van een ui. Laagje voor laagje haal je het kalk uit de wc pot. Als het kalk eenmaal uit de toiletpot is, is het een kwestie van bijhouden.
10 tips om schimmel in de badkamer te voorkomen.
Iedereen heeft wel eens last van schimmels in de badkamer en een raam openzetten is vaak niet genoeg.
Tip 1: Goed ventileren
Woningen worden tegenwoordig steeds beter geïsoleerd. In de winter is dat fijn voor het vasthouden van de warmte, maar daardoor wordt er wel minder geventileerd. Vooral bij het nemen van een douche stijgt de vochtigheidsgraad in een badkamer snel.
Om het begin van schimmelvorming te voorkomen, moet dit vocht zo snel mogelijk worden afgevoerd. Op een vlak oppervlak, zoals de tegels of spiegel, zal je het vocht als condens zien blijven staan. Bij poreus materiaal, zoals een geverfde muur, trekt het vocht er echter in. Een raam openzetten helpt, maar een plafondventilator of ventilatierooster werkt ook prima. Let op! maak deze voor een goede luchtdoorstroming wel regelmatig schoon.
Tip 2: Meet de luchtvochtigheidsgraad
Schimmel kan ook voor je gezondheid kwalijke gevolgen hebben. Mensen met astma kunnen er erge last van krijgen, maar zeker ook kleine kinderen en ouderen. Symptomen zijn onder andere hoofdpijn en misselijkheid. Langdurige blootstelling aan schimmelsporen kan daarnaast ook leiden tot de ontwikkeling van gevoeligheid ervoor.
Het handigst is de luchtvochtigheidsgraad te meten met een hygrometer. Hiermee signaleer je tijdig dat de badkamer te vochtig is en hoef je niet af te gaan op een vieze, muffe lucht of zelfs schimmelvlekken. Dan ben je namelijk al te laat.
Tip 3: Neem de vochtige wanden af
Neem de vochtige wanden van de badkamer na gebruik af met een trekker of handdoek. Dan loopt het snel weg via het afvoerputje, in plaats van dat het zich verspreidt als vochtige lucht.
Tip 4: Zet het raam niet meteen open in de winter
Kou zorgt ervoor dat waterdamp sneller condenseert. Wat je het beste kunt doen is de verwarming van tevoren aanzetten, als je die in je badkamer hebt. De opgewarmde muren voorkomen extra condens, waardoor er weer minder schimmelplekken ontstaan. Laat de badkamerdeur openstaan en zodra het niet meer warm aanvoelt in de badkamer, kun je alsnog een raam openzetten.”
Tip 5: Zet je badkamerdeur niet direct open
Als de omringende ruimtes niet groot zijn, of slecht geventileerd, is het overigens aan te raden je badkamerdeur niet direct open te laten. Het vocht wordt dan namelijk daar naartoe afgevoerd. Er ontstaat dan niet in je badkamer schimmel, maar in de omringende ruimtes.
Tip 6: Repareer beschadigde voegen
Ook belangrijk is het dat er geen beschadigde voegen, kitranden of tegels in je badkamer aanwezig zijn. Deze plekken zijn extra ontvankelijk voor vochtopname.
Tip 7: Verwijderen van schimmel of gebruik anti-schimmelverf
Bij het verwijderen van schimmel, trek altijd een paar handschoenen aan en een gezichtsmasker dat je beschermt tegen de schadelijke sporen. Er zijn milieuonvriendelijk reinigingsmiddelen of bleek, maar je kun kijken of je de vlekken weg krijgt met een oplossing van soda.
Soms, zoals bij plafonds, hout en beton kan het te diep doorgedrongen zijn en valt het ook niet altijd te behandelen. Bij gereinigde oppervlakken die te schilderen zijn, kun je een anti-schimmelverf gebruiken om nieuwe vorming te voorkomen. Let er alleen wel op dat je ook hierna goed blijft ventileren, anders komt het op den duur weer terug.
Tip 8: Een wasmachine in de badkamer
Let extra goed op de eventuele vorming van schimmel als je ook een wasmachine en -droger in je badkamer hebt staan. In dat geval komt er ook veel extra vocht in de lucht terecht, maar het is minder merkbaar dan na bijvoorbeeld een lange, warme douche.
Tip 9: Controleer of de isolatie goed is aangebracht
Soms ontstaat schimmel doordat isolatie verkeerd is aangebracht. Dan kun je ventileren wat je wil, maar verschijnen de donkere plekken toch wel. Bij terugkerende problemen kun je daarom beter een deskundige inschakelen. Die controleert ook de isolatie en vervangt deze indien nodig.
Tip 10: Vraag hulp aan een professional
Gooi je geld niet weg aan het eindeloos aanschaffen van anti-schimmelproducten. Vraag in plaats daarvan hulp aan een professional. Die gebruikt bovendien sterkere producten dan in de winkel te koop zijn.
Aansluiten:
Temperatuur:
Algemeen:
Dit zijn algemene tips en adviezen. Aan deze informatie kunnen geen rechten ontleend worden.