DEALERS

Heeft u interesse in een van onze producten ? Graag verwijzen wij u dan naar uw dichtstbijzijnde Sanicare dealer. Neemt u contact met ons op via het contactformulier en vergeet u dan niet uw woonplaats te vermelden.

Sanicare Dealer

INLOGGEN / REGISTREREN

Deze optie is bestemd voor Sanicare Dealers of Sanitair Specialisten, die zich willen aanmelden als Sanicare Dealer. Bij registratie beschikt u over de meest actuele prijzen, kunt u online orders plaatsen en profiteren van kortingen en speciale aanbiedingen. Registraties worden geverifieerd en zodra uw account wordt goedgekeurd, zullen wij u per mail inlichten.

Inloggen

FOLDERS

Ter presentatie heeft Sanicare folders ter beschikking. Een glossy A5 folder, welke verkrijgbaar zijn bij onze Sanicare dealers. Heeft u interesse in een van onze producten ? Graag verwijzen wij u dan naar uw dichtstbijzijnde Sanicare dealer. Neemt u contact met ons op via het contactformulier en vergeet u dan niet uw woonplaats te vermelden.

Sanicare dealers kunnen uiteraard folders bij bestellen, neemt u dan contact met ons op.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Sanicare folder 2020/2021

LOGISTIEK / LEVERING

Consumenten:

Het assortiment is verkrijgbaar bij sanitair specialisten (Sanicare dealers) in Nederland en Belgie. Wij leveren uitsluitend rechtstreeks aan deze dealers. Graag verwijzen wij u dan ook naar uw dichtstbijzijnde Sanicare dealer. Neemt u contact met ons op tijdens onze openingstijden per telefoon: 0418 – 63.81.60 of vult u ons contactformulier in en vergeet u dan niet uw woonplaats te vermelden.

Dealers:

Wanneer u bent ingelogd kunt u ook bestellingen plaatsen via deze website. Wij zullen uw bestelling z.s.m. in behandeling nemen en een definitieve orderbevestiging met uw persoonlijke inkoopprijzen, de eventuele leveringskosten en uw betaalwijze doen toekomen. De automatische bevestiging van deze website is niet definitief!

Sintraco bv is een voorraadhoudende groothandel die zich inzet om zijn afnemers maximaal en betrouwbaar te bedienen. Om ons te kunnen blijven concentreren op onze kernactiviteiten hebben wij het voorraadbeheer en het gehele logistieke proces uitbesteed. Bestellingen worden dan ook vanuit dit centraal magazijn direct verzonden door heel Nederland en België. Afhalen van goederen is niet mogelijk.

Logistiek

GARANTIE- EN MONTAGEVOORSCHRIFTEN BADMEUBELEN

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

cubiwood
cubimax
logo_TAOR

LADE INRICHTING

Luxe lade inrichting voor Sanicare badmeubelen voozien van soft-close, zelfsluitende lades van het bekende merk Blum. Een badkamer waar nergens iets rondslingert of stoort. ’s Morgens meteen vinden wat je nodig hebt om er stralend uit te zien. TA’OR biedt u de mogelijkheid elke lade op verschillende manieren in te vullen. Drie, vier of vijf cubics achter elkaar? In verschillende materialen? Laat u inspireren! Te verkrijgen in de webshop van TA’OR op: http://www.taor.com/nl

MINERAALMARMER OF KERAMISCHE WASTAFELZowel voor mineraalmarmer als keramiek geldt dat het uit een stuk gegoten is, bestand tegen vocht, slijtvast in gebruik, geringe verkleuring, makkelijk te onderhouden en hygiënisch is. Voordelen van een keramische wastafel zijn dat het een zeer hard krasbestendig materiaal is en goed bestand is tegen zuren en chemische middelen. Als deze wastafel beschadigd, zal er een stukje glazuur afbreken. Een mineraalmarmer wastafel wordt gegoten en is dan ook verkrijgbaar met strakke hoeken en/of mooie rondingen, echte design wastafels! Het materiaal doet niet onder voor keramiek, ondanks dat het lichter is. Het materiaal klinkt anders (tikken), echter wanneer gemonteerd op een ingericht badmeubel zal dit ook heel anders ervaren worden. Gegoten marmer voelt warmer aan, wat als comfortabel ervaren wordt. Bij eventuele beschadigingen aan deze wastafel, zullen er krassen ontstaan, welke verwijderd kunnen worden door middel van polijsten. ConclusieHet gaat om uw voorkeur, want er is geen slechte keuze! Beide wastafels hebben hun voor- en nadelen, maar doen zeker niet voor elkaar onder! U kunt voor de robuuste keramische wastafel gaan of voor de design mineraalmarmer wastafels! De wastafel is in de badkamer vaak dé eyecatcher. Kies wat u het mooiste vind!

Meer informatie over de onderhoud en reiniging van mineraalmarmer:

Mineraalmarmer onderhoud en reiniging

LED VERLICHTING / LED BADKAMERSPIEGELS

Waarom kiezen voor LED-verlichting ?

In het Sanicare programma vind u meerdere LED-spiegellampen en spiegels met geïntegreerde LED-verlichting, maar wat zijn de voordelen van LED-verlichting?

Met led-verlichting kunt u energie besparen, waardoor u de co2-uitstoot terug kunt brengen, aangezien er minder fossiele brandstoffen nodig zijn om aan uw energie behoefte te kunnen voldoen.

Daarnaast zorgt LED-verlichting voor een meer efficiënt gebruik van energie. De efficiëntie van licht drukken we uit in Lumens per Watt (lm/W). Lumens is de eenheid van licht, waarmee we aan kunnen geven hoe sterk het licht is dat er uit een lamp komt. Het aantal Watt staat voor de hoeveelheid energie die er verbruikt wordt door de lamp. Des te hoger het aantal lm/W is, des te efficiënter de lamp omgaat met energie. LED-verlichting staat bekend om de zeer hoge energie-efficiëntie, waardoor u kiest voor een mogelijkheid tot besparen, of het verhogen van uw lichtopbrengst, tegen dezelfde kosten.

LED-verlichting wint daarnaast steeds meer aan populariteit, vanwege de duurzaamheid van de lampen. De LED-lampen zijn een stuk duurzamer dan gloeilampen en halogeenverlichting. Bovendien is LED-verlichting veel minder gevoelig voor trillingen, in vergelijking met de overige lichtbronnen waar u uit kunt kiezen. Er wordt geen gebruik gemaakt van een gloeidraad, waardoor die ook niet kapot kan gaan, bijvoorbeeld wanneer u te maken krijgt met trillingen.

LED-verlichting zorgt voor een grote mate van veiligheid. Dat heeft vooral te maken met de warmteontwikkeling. Een conventionele gloeilamp zet ongeveer 90% van de energie om in warmte en gebruikt de overige 10% om licht af te geven. LED-lampen doen dit op een heel andere manier, aangezien slechts 10% wordt omgezet in warmte. Dat betekent dat een LED-lamp niet heet wordt en u kiest voor een uitstekende opbrengst van licht. De LED-verlichting kan daardoor op een heel veilige manier worden toegepast.

ONTKALKEN

Toilet ontkalken:

Door je toilet te ontkalken kun je de hardnekkige kalkaanslag in je toiletpot verwijderen. Indien dit niet verwijderd of niet goed verwijderd wordt, zullen op deze plekken de kalkaanslag verergeren door de gemakkelijke aanhechting. Kalkaanslag kun je weghalen met een ontkalkingsmiddel. Naast het regelmatig reinigen van het toilet is het daarom ook belangrijk je toilet zo nu en dan te ontkalken.

 1. Spoel het toilet eerst een keer door. Schep met een bakje zoveel mogelijk water uit het toilet, tot er nog een klein laagje water over is. Het spoelwater verdunt namelijk het ontkalkingsmiddel, waardoorhet minder goed werkt. Haal niet al het water weg, want dan doorbreek je het waterslot en krijg je stank uit het riool!
 2. Maak een schuurspons nat en doe het ontkalkingsmiddel op de schuurspons. Gebruik nooit een stalenschuurspons, dat zorg voor krassen. Zorg dat je het middel niet in je ogen krijgt en gebruik handschoenen om brosse nagels te voorkomen.
 3. Wrijf de binnenkant van het toilet rondom goed in met het ontkalkingsmiddel, waarbij je de pot goed opschuurt. Doe dit vooral goed onder de rand en bij de waterlijn.
 4. Laat het middel ongeveer 5 minuten intrekken, zodat de kalk goed kan oplossen.
 5. Wrijf dan weer goed de binnenkant van het toilet, waarbij je de pot goed opschuurt.
 6. Spoel de wc weer door en kijk of alle kalkaanslag is verwijderd. Is niet alle aanslag verwijderd, wrijf de pot dan nog een keer in met het ontkalkingsmiddel en herhaal de handeling. Is alle kalk verwijderd, gooi dan het uitgeschepte water terug en maak de rest van het toilet schoon.

Als er veel kalk in de toiletpot zit dan is de kans groot dat je het ontkalken nog een aantal keren moet herhalen. Zie het als het schillen van een ui. Laagje voor laagje haal je het kalk uit de wc pot. Als het kalk eenmaal uit de toiletpot is, is het een kwestie van bijhouden

SCHIMMEL / VOCHT PROBLEMEN

10 tips om schimmel in de badkamer te voorkomen.

Iedereen heeft wel eens last van schimmels in de badkamer en een raam openzetten is vaak niet genoeg. 

Tip 1: Goed ventileren

Woningen worden tegenwoordig steeds beter geïsoleerd. In de winter is dat fijn voor het vasthouden van de warmte, maar daardoor wordt er wel minder geventileerd. Vooral bij het nemen van een douche stijgt de vochtigheidsgraad in een badkamer snel.

Om het begin van schimmelvorming te voorkomen, moet dit vocht zo snel mogelijk worden afgevoerd. Op een vlak oppervlak, zoals de tegels of spiegel, zal je het vocht als condens zien blijven staan. Bij poreus materiaal, zoals een geverfde muur, trekt het vocht er echter in. Een raam openzetten helpt, maar een plafondventilator of ventilatierooster werkt ook prima. Let op! maak deze voor een goede luchtdoorstroming wel regelmatig schoon. 

Tip 2: Meet de luchtvochtigheidsgraad

Schimmel kan ook voor je gezondheid kwalijke gevolgen hebben. Mensen met astma kunnen er erge last van krijgen, maar zeker ook kleine kinderen en ouderen. Symptomen zijn onder andere hoofdpijn en misselijkheid. Langdurige blootstelling aan schimmelsporen kan daarnaast ook leiden tot de ontwikkeling van gevoeligheid ervoor.

Het handigst is de luchtvochtigheidsgraad te meten met een hygrometer. Hiermee signaleer je tijdig dat de badkamer te vochtig is en hoef je niet af te gaan op een vieze, muffe lucht of zelfs schimmelvlekken. Dan ben je namelijk al te laat.

Tip 3: Neem de vochtige wanden af

Neem de vochtige wanden van de badkamer na gebruik af met een trekker of handdoek. Dan loopt het snel weg via het afvoerputje, in plaats van dat het zich verspreidt als vochtige lucht.

Tip 4: Zet het raam niet meteen open in de winter

Kou zorgt ervoor dat waterdamp sneller condenseert. Wat je het beste kunt doen is de verwarming van tevoren aanzetten, als je die in je badkamer hebt. De opgewarmde muren voorkomen extra condens, waardoor er weer minder schimmelplekken ontstaan. Laat de badkamerdeur openstaan en zodra het niet meer warm aanvoelt in de badkamer, kun je alsnog een raam openzetten.”

Tip 5: Zet je badkamerdeur niet direct open

Als de omringende ruimtes niet groot zijn, of slecht geventileerd, is het overigens aan te raden je badkamerdeur niet direct open te laten. Het vocht wordt dan namelijk daar naartoe afgevoerd. Er ontstaat dan niet in je badkamer schimmel, maar in de omringende ruimtes.

Tip 6: Repareer beschadigde voegen

Ook belangrijk is het dat er geen beschadigde voegen, kitranden of tegels in je badkamer aanwezig zijn. Deze plekken zijn extra ontvankelijk voor vochtopname.

Tip 7: Verwijderen van schimmel of gebruik anti-schimmelverf

Bij het verwijderen van schimmel, trek altijd een paar handschoenen aan en een gezichtsmasker dat je beschermt tegen de schadelijke sporen. Er zijn milieuonvriendelijk reinigingsmiddelen of bleek, maar je kun kijken of je de vlekken weg krijgt met een oplossing van soda.

Soms, zoals bij plafonds, hout en beton kan het te diep doorgedrongen zijn en valt het ook niet altijd te behandelen. Bij gereinigde oppervlakken die te schilderen zijn, kun je een anti-schimmelverf gebruiken om nieuwe vorming te voorkomen. Let er alleen wel op dat je ook hierna goed blijft ventileren, anders komt het op den duur weer terug.

Tip 8: Een wasmachine in de badkamer

Let extra goed op de eventuele vorming van schimmel als je ook een wasmachine en -droger in je badkamer hebt staan. In dat geval komt er ook veel extra vocht in de lucht terecht, maar het is minder merkbaar dan na bijvoorbeeld een lange, warme douche.

Tip 9: Controleer of de isolatie goed is aangebracht

Soms ontstaat schimmel doordat isolatie verkeerd is aangebracht. Dan kun je ventileren wat je wil, maar verschijnen de donkere plekken toch wel. Bij terugkerende problemen kun je daarom beter een deskundige inschakelen. Die controleert ook de isolatie en vervangt deze indien nodig.

Tip 10: Vraag hulp aan een professional

Gooi je geld niet weg aan het eindeloos aanschaffen van anti-schimmelproducten. Vraag in plaats daarvan hulp aan een professional. Die gebruikt bovendien sterkere producten dan in de winkel te koop zijn.

MOGELIJKE AANSLUITPROBLEMEN DESIGN RADIATOREN

Aansluiten:

 • Uw huidige aansluitmaat komt niet overeen met de aansluitmaat van de nieuwe designradiator → 1
 • Oude radiatorkraan past niet in de nieuwe radiator → 2
 • Kan de radiator ook op de retouraansluiting afgesloten worden? (ja) → 3
 • Kan er bij stadsverwarming een designradiator gemonteerd worden? (ja) → 4
 • Kan een designradiator ook elektrisch verwarmt worden? (ja) → 5

Temperatuur:

 • Een designradiator is aangesloten op de leidingen vanuit het plafond, en wordt nu alleen aan de bovenzijde warm. (dompelbuis plaatsen) → 6
 • De designradiator wordt zeer heet en koelt daarna geheel af.
 • (ketelthermostaat staat te hoog) → 7
 • De designradiator wordt niet warm genoeg. (ketelthermostaat hoger stellen) → 7
 • Een nieuwe geplaatste radiator verwarmt de ruimte niet voldoende.
 • (ketelthermostaat hoger stellen) → 7/8
 • De designradiator blijft gedeeltelijk koud. (aansluitfout of luchtprobleem) → 6/9
 • Een designradiator met een thermostaatkraan kan niet warm genoeg gesteld worden. (kamertherm. heeft de ketel uitgezet) → 10

Algemeen:

 • De designradiator moet in een andere kleur geschilderd worden, kan dat? (ja met speciale of acryl verf) → 11
 • Men wil bij een designradiator de installatie kunnen vullen, kan dat?
 • (ja met een vul en aftapkraan) → 12
 • De designradiator geeft uitzettingsgeluiden bij het warm worden en afkoelen. (watertemperatuur te heet of niet voldoende geluidsisolatie) → 7/13
 • Brom geluiden hoorbaar bij de designradiator. (ontluchten) → 14
 • De designradiator is niet te ontluchten, er zit wel lucht in maar tijdens het ontluchten komt er alleen water uit. (ontluchtingsplug boven gemonteerd?) → 15
  1. De leidingen moeten zo worden aangepast dat de aansluitingen zonder spanning aan de radiator gemonteerd kunnen worden. De aanvoerleiding met de kraan en de retourleiding aan de onderzijde.
  2. Er zijn radiatorkranen met een aansluitmaat van 3/8”, deze kunnen vervangen worden door een radiatorkraan ½” met het gebruik van een verloopring 3/8’ binnendraad x ½’ buitendraad.
  3. Het is mogelijk om een aansluitbare koppeling recht of haaks (voetventiel) op de retour aansluiting van de radiator aan te sluiten. Hierdoor is het mogelijk de radiator weg te nemen zonder de gehele installatie af te moeten tappen.
  4. Uw leverancier van de stadsverwarming kan u vertellen of er mogelijk een andere radiator door u of een installateur geplaatst kan of mag worden. Het is in ieder geval nodig dat de radiator geheel afgesloten kan worden (zie ook 3.)
  5. Het is mogelijk om een design radiator met een elektrisch element te verwarmen. Het element is voldoende om handdoeken te verwarmen en niet om de badkamer te verwarmen. Een elektrisch element in de badkamer moet altijd via een groep met aardlekschakelaar worden aangesloten.
  6. Alleen van boven aansluiten van een designradiator geeft niet voldoende doorstroming van het water, om de radiator goed te verwarmen. (alleen de bovenzijde wordt warm). De radiator moet of alleen aan de onderzijde aangesloten worden of moet er aan de bovenzijde in de radiator een dompelbuis geplaatst worden, waarin de radiatorkraan gemonteerd kan worden.
  7. De ketelthermostaat zit in de cv. Ketel en beveiligd het temperatuur van het cv. Water. Het is van belang om de ketelthermostaat op de juiste temperatuur af te stellen d.w.z. in de winter b.v. tussen de 70 en 90 graden en in voor en na jaar op de 50-70 graden. Dit voorkomt het zogenaamde doorgloeien van de radiator.
  8. Designradiatoren geven minder warmte af dan een paneelradiator, er moet altijd een warmte afgifte berekening worden gemaakt om te berekenen hoeveel warmte er in de ruimte nodig is. Het is soms nodig een tweede radiator in de ruimte te plaatsen.
  9. Lucht in de radiator kan de waterdoorstroming in een radiator beïnvloeden. Goed ontluchten is van groot belang. Altijd ontluchten met een uitgeschakelde pomp.
  10. De kamerthermostaat regelt de omgevingstemperatuur van de kamerthermostaat. Als er een kamerthermostaat in de cv-installatie wordt gebruikt schakelt deze bij het behalen van de ingestelde temperatuur de installatie uit. Dan is het niet mogelijk om met een thermosstatische radiatorkraan een radiator warmer te stellen. De oplossing voor dit probleem is het monteren van thermosstatische radiatorkranen op alle radiatoren. Daarna de kamerthermostaat uitschakelen of hoger stellen dan de gevraagde temperatuur. De nacht verlaging en de dag verhoging kan dan wel met de kamerthermostaat geregeld worden.
  11. Het is verstandig om bij het schilderen van een radiator deze uit te zetten tot de verf goed droog is, en bij het voor het eerst verwarmen goed ventileren.
  12. Alle designradiatoren zijn voorzien van ½” aansluitingen, hierdoor is het mogelijk om aan de onderzijde een vul en aftapkraan te plaatsen en de radiator te vullen en af te tappen.
  13. Leidingen van de cv installatie moeten bij doorvoeren door een muur of vloer voorzien worden van mantelbuis of isolatie. Hiermee worden uitzettingsgeluiden voorkomen.
  14. De pomp in de cv installatie kan op een te hoog toerental afgesteld staan, het is vaak mogelijk om het toerental op de pomp te verlagen. Het is ook mogelijk om op bepaalde aansluitpunten fittingen te gebruiken met nylon ringen.
  15. Ontluchten moet altijd aan de bovenzijde van de radiator gebeuren of op een leiding die na de radiator naar boven loopt   ( b.v. met en knie met ontluchting).

Dit zijn algemene tips en adviezen. Aan deze informatie kunnen geen rechten ontleend worden.   

OUR GOAL

Aangemoedigd door het vertrouwen van onze klanten, treven we er naar badkamers tot een stijlvolle, duurzame en comfortabele plek te maken! Graag nodigen wij u uit in onze wereld en een kijkje te nemen. Ontwerp en creëer in harmonie van geest en ziel en vervul de wensen van perfectie.


Close Menu