Q-mirrors

Binnen het Sanicare assortiment worden “Q-mirrors” spiegels aangeboden. Q-mirrors is gespecialiseerd in design spiegels & badkamerspiegels op maat, spiegels met kwaliteit led-verlichting, spiegelverwarming en zandstralen. Wij bieden een Q-mirrors assortiment spiegels aan met de meest voorkomende maten en uitvoeringen. Echter mocht u andere wensen hebben, laat het ons weten!

Q-mirrors werkt samen met een van de grootste toeleveranciers van glas uit Nederland. Wij leveren spiegels (spiegels op maat) met en zonder omlijsting. De spiegels met omlijsting zijn voorzien van demping en zijn leverbaar in de uitvoeringen alu, mat zwart of chroom. Spiegels zonder omlijsting zijn PP-geslepen. Bij deze bewerking worden de randen van de spiegel geslepen. De bewerking kent drie fases: grof voorslijpen, fijn naslijpen en tenslotte polijsten voor een mooi en glimmend resultaat.

Spiegels kunnen ook worden voorzien van LED verlichting. Hierbij zijn meerdere uitvoeringen mogelijk. Wenst u een uitvoering die niet voorkomt in ons uitgebreide standaard aanbod, laat het ons weten! Wij denken graag met u mee! Ook als u de sensor op een andere plaatst wenst of als extra optie spiegelverwarming apart geschakeld wilt toepassen, geen probleem!

LED units zijn normaal lastig of niet te vervangen. Bij Q-mirrors zijn de units wel vervangbaar en gewoon nieuw na te bestellen.

De spiegel wordt voorzien van een unit(s) met kwaliteit led-verlichting IP65 “warm white” (3000K) of “cool white” (6000K) leds. De leds zijn aan de onderzijde van de spiegel aan/uit te schakelen met een handsensor, als wel te dimmen ! Hier is dus slechts een handbeweging voor nodig ! Led-verlichting units kunnen normaal niet of moeilijk vervangen worden. Bij Q-mirrors zijn de units vervangbaar en nieuw na te bestellen !

Spiegelverwarming verhindert de vorming van condensatie van waterdamp op de voorzijde van de spiegel. Het is een verwarmde elektrische weerstand, welke tegen de rugzijde van de spiegel wordt verlijmd en de temperatuur van het glas in enkele minuten zal doen stijgen. De elementen zijn veilig en voor gebruik in vochtige ruimtes. Ze voldoen aan de CE richtlijnen en de Europese Norm EN60335-1/EN60335-2-96. Klasse II IPX4.

Deze elementen worden los per stuk geleverd en worden meestal aangesloten op het lichtnet (230V), zodat dat deze geactiveerd wordt wanneer het licht wordt aangedaan. De verwarmingselementen zijn ook leverbaar met afstandsbediening. De spiegelverwarming is dan aan/uit te schakelen met de meegeleverde afstandsbediening, welke werkt op RF 2.4GHz draadloze technologie om een stabiel signaal te kunnen verzekeren.

De spiegels met omlijsting worden geleverd met een luxe aluminium profiel met demping. Aluminium is een hoogwaardig metaal en licht in gewicht. Vanwege de blanke glans en corrosiebestendigheid vraagt het weinig onderhoud en is het een perfect materiaal voor de afwerking van spiegels. Beschikbaar in de kleuren alu, chroom en mat zwart.

Spiegels zonder omlijsting zijn PP-geslepen. Bij deze bewerking worden de randen van de spiegel geslepen. De bewerking kent drie fases: grof voorslijpen, fijn naslijpen en tenslotte polijsten voor een mooi en glimmend resultaat.

Spiegels op maat

Wij bieden de meest voorkomende maatvoeringen standaard aan. Indien u een andere afmeting spiegel wenst, kunnen wij deze voor u op maat maken in ons atelier. Max. breedte is 180 cm bij spiegels met omlijsting, 160 cm bij PP-geslepen spiegels (vierkant en met afgeronde hoeken), 140 cm bij ovalen spiegels en 120 cm bij ronde spiegels. Spiegels in opdracht kunnen niet worden geruild of geretourneerd.

Close Menu