Waarom spiegelverwarming van Sanicare!

  • 22 maart 2023
Waarom spiegelverwarming van Sanicare!

Waarom kiezen voor onze spiegelverwarmingen!

  • Hoge kwaliteit elementen.
  • Oppervlakte van het element wordt maximaal benut
  • Stevig en volledig geseald
  • Werkt rechtstreeks op 230 Volt 50mhz voor een snelle en goede werking
  • Zijn speciaal voor vochtige ruimtes
  • Voldoen aan CE richtlijnen

Meest gestelde vragen:

Waarom zijn ze geseald in tegenstelling tot vele op de markt verkrijgbare lichtere uitvoeringen?

Hierdoor is er minder kans op beschadigingen aan de oppervlakte. Daarnaast is het element daardoor goed geschikt voor in vochtige ruimtes en door deze stevige uitvoering is het element makkelijk en zeer goed te bevestigen.

Waarom kan de spiegelverwarming niet geschakeld worden met de bediening van de spiegel (spiegels met verlichting)?

Er zijn inderdaad spiegels beschikbaar op de markt, waarbij de spiegelverwarming geschakeld kan worden met de bediening van de spiegel. De verlichting van spiegels werkt op 12 of 24 volt, waardoor er dan automatisch ook gekozen moet worden voor een spiegelverwarming met deze voltage. Dit zijn lichtere uitvoeringen spiegelverwarming, waardoor de opwarmtijd en de intensiteit lager liggen dan bij een spiegelverwarming van 230 Volt. Wij hebben gekozen om een hoogwaardig product aan te bieden. Uitstekende kwaliteit, goed beschermd en direct op 230Volt voor een goede en snelle werking!

Hoe sluit je de spiegelverwarming aan?

De spiegelverwarming moet dus direct aangesloten worden op 230Volt los van enige andere lichtbronnen van de spiegel. Hiermee moet uiteraard vooraf rekening mee gehouden worden, zodat er een geschikt aansluitpunt is.

Hoe kan de spiegelverwarming bedient worden?

In veel badkamers schakelt het lichtpunt van de spiegel ook mee met de lichtschakelaar van de badkamer. Wanneer de lichtschakelaar van de badkamer bij binnenkomst wordt geactiveerd, zal de spiegelverwarming in werking treden. Uiteraard is de werking precies hetzelfde indien men een aparte schakelaar heeft aangelegd bij het betreffende stroompunt.

Wat als men alleen continue stroom heeft bij de spiegel?

In ons programma spiegelverwarmingen kan er ook gekozen worden voor een uitvoering met afstandsbediening. Met de afstandsbediening is de verwarming aan/uit te schakelen. De elementen met afstandsbediening zijn alleen i.c.m. de gewenste spiegel te bestellen en worden in ons atelier vooraf al gemonteerd. Deze zijn dus, in tegenstelling tot de losse elementen, niet achteraf meer los na te bestellen/plaatsen.

Welke maat spiegelverwarming?

Spiegelverwarming dient op de achterzijde van het spiegelglas geplaatst te worden. De afmeting is dus afhankelijk van de beschikbare vrije ruimte achter de spiegel. Dit is o.a. ook afhankelijk van de ophanging en eventuele verlichting. Zowel in onze catalogus als op onze website hebben wij per afmeting van elk type spiegel, de aanbevolen spiegelverwarming aangegeven. Dit is de maximale afmeting spiegelverwarming die op die spiegel toepasbaar is.

Waarom zitten op jullie spiegels standaard geen spiegelverwarming?

Waarom onnodige kosten maken voor functies die men niet gebruikt en/of wenst? Daarom bieden wij onze spiegels ook aan zonder schakelaar of met sensor/afstandsbediening en met diverse uitvoeringen led verlichting. Op die manier kan men een spiegel samenstellen specifiek voor de situatie.

Ons advies!

Uiteraard begint het proces met een spiegel. Wanneer er duidelijk is welke spiegel er gewenst is, check dan goed welke vorm van bediening gepast en gewenst is. Dit heeft uiteraard te maken met de wijze hoe de elektra ter plaatsen is. Bij twijfel, kies dan altijd voor de uitvoering met afstandsbediening, op die manier is er altijd een mogelijkheid van bedienen. Check dan in het boek of op de website de juiste uitvoering spiegelverwarming. Gezien dit zwaardere elementen zijn, dienen deze dus rechtstreeks apart op 230Volt aangesloten te worden. De losse elementen kunnen altijd nog achteraf eenvoudig geplaatst worden, echter de elementen met afstandsbediening worden uitsluitend vanuit de productie geplaatst en zijn niet los leverbaar. Wij adviseren dan ook altijd de uitvoering met afstandsbediening te kiezen. Mocht de situatie ter plaatse dan toch iets anders zijn en/of toch niet handig zijn, dan heeft men altijd nog de mogelijkheid om de afstandsbediening te gebruiken.

Meer informatie over de spiegelverwarmingen is natuurlijk terug te vinden in onze catalogus of op onze website, maar wij staan u uiteraard ook telefonisch graag te woord.

Close Menu