Tips voor het kiezen van spiegels in je badkamer!

  • 11 mei 2023
Tips voor het kiezen van spiegels in je badkamer!

Iedereen heeft wel een spiegel in de badkamer om zichzelf te bekijken. Kijken hoe je kleren staan, of je make-up wel goed zit en of je er echt wel zo goed uitziet als je je voelt. Maar naast het bieden van een weerspiegeling van jezelf, heeft een spiegel ook andere functies!

De ruimte groter laten lijken!

Door het ophangen van spiegels (het liefst zo groot mogelijk) kun je de ruimte van je badkamer optisch sterk vergroten. Voor het allerbeste effect kun je spiegels ophangen op twee aan elkaar grenzende wanden, die hoeks op elkaar staan.

Sfeer creëeren

Voor een speels effect kies je voor een grote ronde of ovale spiegel. Maar ook een mooie grote spiegel met afgeronde hoeken of een ovaal-ronde (combinatie van een beide uitvoeringen in 1) geven dit effect. Wil je een strakker effect? Kies dan een rechthoek. De afmeting van de spiegel speelt een grote rol. Het mooiste is een zo groot mogelijke spiegel, maar om een mooi geheel te creëren is het ook stijlvol om dezelfde breedte van je badmeubel aan te houden.

Een grote badkamerspiegel weerkaatst meer natuurlijk licht en geeft een gevoel van ruimtelijkheid. Daarbij is deze ook praktisch bij gebruik met meerdere personen en creëer je een luxe uitstraling voor je badkamer.

Praktisch

Nog een voordeel van een spiegel is dat hij multifunctioneel is. Je kunt een spiegel combineren met opbergruimte (spiegelkast) of verlichting. De combinatie van spiegel en opbergkast is perfect om ruimte te besparen. Doordat je losse spulletjes gemakkelijk kunt opbergen, ziet je badkamer er netter en dus groter uit.

Heeft je badkamer weinig licht, dan is het misschien interessant eens na te denken over een spiegel met verlichting. Daarbij geeft spiegelverlichting extra uitstraling aan je badkamer.

Uitvoering

Er is een enorme keuze aan spiegels, maar je moet ook rekening houden met de mogelijkheden. Uiteraard moet er rekening gehouden met de afmeting, maar bij spiegels met verlichting moet er ook rekening gehouden worden met de aansluiting. Schakelt het lichtpunt boven het badmeubel mee met de lichtschakelaar van de badkamer of is er continue stroom. Als er al een schakelpunt is, hoeft er niet voor een duurdere spiegel met bijvoorbeeld een sensor gekozen te worden. Een spiegel met een sensor of afstandsbediening bieden wel weer de mogelijkheid om de verlichting te kunnen dimmen.

In ons programma spiegels en spiegelkasten zijn er veel diverse modellen in verschillende afmetingen. Omdat iedere badkamer anders is, zijn er per model diverse bedieningsopties. Waarom extra betalen voor iets wat niet nodig is en aan de andere kant, waarom niet juist gaan voor al die extra opties. Iedere situatie is verschillend en iedereen is anders, maar wij zijn er voor iedereen!

Close Menu